donderdag 29 juli 2010

Knight and day

Het zou je maar gebeuren. Je bent op weg naar de bruiloft van je zusje en hebt ook nog eens het geluk dat je een eerdere vlucht kan nemen. Dat deze vlucht je dood kan betekenen en het begin is van een heftig avontuur, is maar een kleine bijkomstigheid.

Dit overkomt June. Tijdens de vlucht ontmoet ze een man, Roy, waar ze zich tot aangetrokken voelt. Als ze uit het toilet komt (waar ze zichzelf op komische wijze moed inspreekt), duurt het niet lang voor ze tot de ontdekking komt dat iedereen in het vliegtuig, inclusief de piloot en co-piloot (wat Roy luchtig mededeelt), dood is. Gelukkig weet Roy het vliegtuig aan de grond te krijgen.

Daarna drogeert hij haar en ineens is June weer in haar huis. Vanaf dat moment komt June niet meer van hem af. Telkens weer raakt ze verzeild in zijn bizarre situaties, en dat allemaal om een superbatterij te redden van ene Simon Feck, die Roy blijkbaar ook in veiligheid moet brengen.

Na een hoop spannende scènes lijkt het dan afgelopen: Roy valt in het water en lijkt dood. June kan hem echter niet loslaten en gaat op zoek naar hem. Ze doet dit door de 'slechteriken' te vertellen dat zij de superbatterij heeft, in de hoop dat Roy hier op af komt. Het einde van het verhaal is lichtelijk voorspelbaar, maar toch ook verrassend. Eigenlijk is het vooral grappig.

Deze hele film zit vol met humor en leuke grapjes. Hij bevat actie, spanning, humor en een goed geportioneerd vleugje romantiek. Leuk voor zowel man als vrouw. Het is niet moeilijk om het verhaal te blijven volgen, gezien het plot niet al te ingewikkeld en soms wat voorspelbaar is. 'Knight and day' is geen hoogstandje wat betreft het verhaal, maar wel ontzettend leuk en vermakelijk. Er zitten een hoop leuke teksten tussen en hij verveelt niet.

Bovendien worden we getrakteerd op veel hilarische blikken van Cameron Diaz. Ze reageert vooral in het begin van de film geschokt en ietwat hysterisch op alles wat Roy, gespeeld door Tom Cruise, doet. Later zien we dat ze zich ontwikkelt en groeit tot een moedige, stoere vrouw.

Voor een leuk avondje vermaak, zou ik deze film zeker aanraden. Heb je behoefte aan een diepgaander en complexer plot, dan is dit misschien niet de juiste film. Ik heb het in ieder geval erg naar mijn zin gehad en met plezier gekeken.

1 opmerking:

  1. Haha, ik vond hem ook echt superleuk! Je moet er inderdaad wel echt puur voor 't vermaak heen gaan. En de acteurs zijn ook top natuurlijk ;).

    BeantwoordenVerwijderen