vrijdag 2 juli 2010

Ontpoppende prinses



In de loop der jaren is mijn innerlijke prinses steeds meer naar boven gekomen. De aantallen jurkjes en rokjes in mijn kast is toegenomen en ook de behoefte om er mooi uit te zien heeft zich steeds meer ontwikkeld. Vandaag was voor mij dan ook echt een kers op de taart: Eindelijk heb ik me goed laten adviseren over bij mij passende make-up.

Dit heb ik laten doen bij 'Mooi Parfumerie' te Bilthoven. Zij bieden een 'beauty school' aan. Voor slechts €7,50 word je twee uur lang in de watten gelegd. Dit gebeurt in een klein groepje. Je kunt ervoor kiezen om met vriendinnen te gaan, of zoals ik, lekker met jezelf.

Bij binnenkomst werd ik hartelijk ontvangen en kreeg ik gelijk een kopje thee, met eventueel een koekje erbij. Doordat ik ziekig ben en enorme keelpijn heb (lekker rustig want ik ben moeilijk te verstaan), heb ik het koekje afgeslagen. Toen de andere mevrouw arriveerde, konden we beginnen.


Als eerst kregen we de gelegenheid om alvast wat vragen te stellen die we vooraf hadden. Daarna een kort inleidend praatje. Vervolgens kregen we uitgebreide instructies over het reinigen van het gezicht. Hierbij werd heel duidelijk uitgelegd waarom je wel of niet voor bepaalde producten kiest. Voor de ene persoon kan een milk heel fijn zijn, terwijl de andere misschien een crème of lotion prefereert. Uiteindelijk moesten we ook zelf ons gezicht gaan reinigen. De producten die we gebruikten werden aangepast op onze behoeften en voorkeuren, wat erg fijn was.

Na de reiniging komt de verzorging. Ook hier werd weer een uitgebreide uitleg gegeven. Net als bij de reiniging moesten we weer alles zelf proberen. Uiteindelijk kwamen we aan het leukste deel toe: de make-up! Mijn huid is heel gevoelig, dus ik heb het eerste deel, de basis (maquillage) overgeslagen. Wel heb ik gekeken hoe de andere mevrouw opgemaakt werd. De helft van haar gezicht werd gedaan, de andere helft moest ze zelf proberen. Alles werd stap voor stap aangepakt en dat was erg prettig.

Hierna waren de ogen aan de beurt. Met een poederkwast brachten we eerst wat poeder op de ogen, zodat de make-up beter en mooier houdt. Er zijn meer van dit soort trucjes naar voren gekomen, wat erg leuk was. Ik moet er trouwens aan toevoegen dat ook hier het ene oog door de specialiste gedaan werd en de andere zelf gedaan moest worden. En dat viel niet mee. Boven mijn oog werd een lijntje aangebracht, aan de buitenkant iets dikker aangezet dan naar binnen. Ook de buitenkant van mijn onderlid is iets aangezet. Daarna wordt dit een beetje uitgeveegd tijdens het aanbrengen van de oogschaduw, zodat het een mooi, zacht geheel wordt.  Tenslotte wat mascara en uiteindelijk de wenkbrauwen een klein beetje invullen met een potlood, zodat ze iets voller lijken.

Na de ogen waren de lippen aan de beurt. De vorm werd benadrukt (en indien nodig kan deze ook iets aangepast worden) met een lippotlood. Maar alvorens deze op te brengen, leerden we het foefje om eerst onze lippen in te smeren met concealer. Dit zorgt ervoor dat de lippenstift langer houdt. Met het lippotlood werden de contouren van de mond beter omlijst. Ook gebruikten we deze om de lippen in te kleuren. De lippenstift werd aangebracht met een lippenseel. Nog een beetje terra cotta poeder op de konen van de wangen als finishing touch en voilá, de look is klaar.

Wat ik als heel prettig ervaren heb, is de persoonlijke aandacht. Er was alle ruimte en vrijheid om vragen te stellen en bovendien werd er echt geluisterd naar meningen en suggesties. Ze speelde heel goed in op mijn onervarenheid en de uitleg was erg helder. Een heel positief punt is dat je het gelijk zelf moet uitproberen, zodat je ook werkelijk thuis aan de slag kunt.


De sfeer was erg ontspannen en relaxed. Bovendien geen ramp om dit op een warme dag als deze te doen, want het is er dankzij de airco heerlijk koel. Tijdens de twee uur tutten kregen we continue drinken aangeboden, dus we kwamen niets te kort.

Wat betreft de producten die we gebruikt hebben: in dit geval alleen Lancôme. Voor mijn huid pakte dit gelukkig goed uit en ik heb eindelijk een product gevonden waar ik wèl tegen kan. Het merk wat ze gebruiken tijdens de beauty school wisselt echter wel regelmatig. Zo kan het zijn dat de volgende keer Clarins of Estée Lauder aan de beurt is.

Zoals je op de foto's kunt zien, stond er voor ieder van ons een groen tasje klaar. Dit tasje bevat niet alleen samples en dergelijke, maar ook een cadeaubon €7,50 die we bij 'Mooi Parfumerie' kunnen besteden. Dit heb ik gelijk gedaan en ik ben voor het eerst in mijn leven eigenaar van wat make-up (Lancôme, Le Crayon Khôl, 031 Indigo Paris en Lancôme, Ombre Absolue, B60 Blue Pearl). Op mijn verlanglijstje heb ik nog staan:
- Lancôme Bi-Facil (oogreiniging)
- Lancôme Baume Éclat (gezichtsreiniging)
- Lancôme Hypnôse (mascara)


Vooral voor mensen die nooit of zelden make-up gebruiken, is dit een echte aanrader. Natuurlijk ook als je gewoon lekker in de watten gelegd wilt worden.

2 opmerkingen:

  1. Super geweldig! Ik wil er ook heen.. maar is voor mij zo ver weg :(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als het goed is, zitten ze op meerdere plaatsen in Nederland :-) Moet je op de website kijken bij 'winkels'.

    BeantwoordenVerwijderen